استحمام بعد از عمل بینی

استحمام بعد از عمل بینی؛ نحوه + زمان مناسب

استحمام بعد از عمل بینی یکی از ابهامات قابل توجه افرادی که جراحی زیبایی بینی انجام داده‌اند است. از آنجایی که بعد از عمل بینی معمولا از گچ، اسپلینت و تامپون برای کنترل خونریزی و تثبیت فرم بینی استفاده می‌شود و پزشک توصیه می‌کند از خیس شدن این ناحیه خودداری کنید، این مسئله حائز اهمیت است. از سویی دیگر نیاز به شستن موها و بدن چند روز بعد از عمل به وضوح حس می‌شود و  فرد نمی‌داند باید چه اقدامی انجام دهد. اگر شما نیز در حمام کردن بعد از عمل بینی مشکل دارید توصیه می‌کنیم تا انتها با ما همراه شوید.

00:30
truncate dir-rtl

مراقبت های بعد از جراحی بینی

زمان مناسب برای استحمام بعد از عمل بینی

روز بعد از عمل بینی به شرط اینکه سرتان را زیاد خم نکنید می‌توانید بدتان را شستشو دهید و مشکلی از این نظر وجود ندارد. اما پس از جراحی بینی آتل یا گچ روی بینی شما قرار می‌گیرد که خیس شدن آنها می‌تواند شما را با عارضه مواجه کند و خارج ساختن آنها بدون هماهنگی پزشک به بخیه‌ها و ساختار بینی فشار وارد می‌کند. از این رو معمولا پزشک توصیه می‌کند تا زمان خارج کردن این ابزارها از خیس کردن موها و شستن صورت که موجب خیس شدن بینی می‌شود خودداری کنید. معمولا یک هفته بعد از عمل می‌توانید به مطب پزشک مراجعه کنید تا گچ،‌ تامپون یا آتل بینی را خارج کنید و به طور کامل حمام کنید.

اما قبل از خارج کردن آتل نیز می‌توانید با پانسمان و آتل به حمام بروید و بدنتان را شستشو دهید. همچنین برای شستن نواحی از صورت که دورتر از بینی هستند می‌توانید از اسفنج یا دستمال مرطوب استفاده کنید. استحمام بعد از عمل بینی بهتر است روز قبلی که می‌خواهید به مطب یا کلینیک پزشک مراجعه کنید انجام شود؛ چرا که این کار باعث شل شدن گچ و آتل می‌شود و خارج سازی آن را سریع و راحت می‌کند.

چند روز بعد از عمل بینی می‌توان استحمام کرد؟

همانطور که قبلا هم اشاره کردیم بهتر است برای حمام کردن بعد از عمل بینی تا یک هفته صبر کنید. حمام کردن از جهات مختلف مثل خم کردن گردن و افزایش تورم، خیس شدن پانسمان بینی و خراب شدن آن،‌ آسیب به نتایج عمل بینی و … می‌تواند مضر باشد. بعد از یک هفته می‌توانید مثل قبل از عمل بینی استحمام کنید و تنها نکته‌ای که باید رعایت کنید این است که حین شستن صورت به بینی و نواحی اطراف آن فشار وارد نکرده و سرتان را خم نکنید.

توجه داشته باشید که تعیین زمان دقیق برای استحمام بعد از عمل بینی در افراد مختلف متفاوت است و به سرعت بهبودی بعد از عمل و استحکام آن بعد از عمل بستگی دارد. بسیاری توصیه می‌کنند با قرار دادن سر روی لبه صندلی سرتان را بشویید اما این روش به هیچ وجه توصیه نمی‌شود؛ چرا که از طرفی نمی‌توان از خیس شدن بینی اجتناب کرد و از سویی دیگر برای فشار به بینی ممکن است خطراتی وجود داشته باشد. بنابراین مطابق با دستور العمل‌های پزشک و بعد از خارج کردن آتل و پانسمان با خیال راحت استحمام کنید.

نحوه استحمام بعد از عمل بینی چگونه است؟

استحمام بعد از عمل بینی به آن صورت که قبلا انجام می‌شد، ممنوع است و حتی مواردی مثل رفتن به استخر و سونا یا استفاده از آب داغ مجاز نیست. به منظور حمام کردن بعد از عمل بینی حتی برای شستشوی بدن نباید در معرض آب خیلی گرم قرار بگیرید؛ چرا که بخار آب می‌تواند باعث خیس شدن گچ و اسپلینت شده و به ساختار بینی آسیب وارد کند. اگر درست روز عمل بینی استحمام کرده باشید حداقل تا 4 روز به حمام رفتن احتیاج ندارید.

در برخی موارد که موهای چربی دارید و احساس می‌کنید حتما به حمام احتیاج دارید، باید دستورالعمل درست را رعایت کنید. به منظور استحمام بعد از عمل بینی توصیه می‌شود نکات زیر را حتما مد نظر داشته باشید:

📌 اگر قبل از خارج کردن اسپلینت و گچ قصد استحمام داشتید، از حمام رفتن به تنهایی خودداری کنید و حتما از یکی از نزدیکان کمک بگیرید.

📌 توجه داشته باشید که این روش برای استحمام برای بینی شما خطرناک است و حتما یک همراه توانمند و هوشمند را داشته باشید.

📌 از روش مرسوم در آرایشگاه‌ها یعنی دراز کشیدن روی لبه یک صندلی یا میز استفاده کنید و از همراه خود بخواهید سرتان را بدون خیس کردن صورت بشوید.

📌 برای شستشوی نواحی گردن به پایین از دوش‌های تلفنی یا متحرک استفاده کنید و جریان آب را کم و ولرم نگه دارید.

📌 از شستن هر نقطه از صورت خودداری کنید و هنگام شستشوی سر یک پارچه ضخیم را روی پیشانی قرار دهید تا از ریخته شدن آب بر روی بینی جلوگیری کند.

📌 در همان حالت با استفاده از سشوار موهایتان را خشک کنید تا مانع از ریخته شدن آب روی صورت شوید.

استحمام بعد از عمل بینی

نتیجه گیری:

بسیاری از افراد عادت دارند به صورت روزانه یا یک روز در میان استحمام کنند؛ به همین دلیل رعایت مراقبت‌های بعد از عمل به دلیل ممنوعیت استحمام بعد از عمل بینی برای آنها دشوار است. توصیه می‌شود تا حد امکان تا روز خارج کردن اسپلینت از استحمام خودداری کنید؛ اما زمانی که به حمام می‌روید نیز حداقل باید نحوه درست استحمام بعد از عمل بینی را رعایت کنید. از ولرم بودن آب، خم نکردن گردن، خیس نشدن بینی و عدم ایجاد فشار روی بینی باید اطمینان حاصل کنید. بعد از یک هفته که اسپلینت را در مطب پزشک خارج کردید می‌توانید به آرامی حمام کامل را مجددا داشته باشید.

به منظور تجربه یک عمل بینی موفقیت آمیز و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مراقبت‌های بعد از عمل بینی می‌توانید با کلینیک دکتر جواد رحمتی ارتباط برقرار نمایید.

سوالات متداول استحمام بعد از عمل بینی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط