بوی بد بینی بعد از عمل

بوی بد بینی بعد از عمل

بوی بد در بینی بعد از عمل یکی از عوارضی است که ممکن است بیماران با آن مواجه شوند. ایجاد این عارضه ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. در ادامه به برخی از مهمترین دلایلی که ممکن است منجر به ایجاد بوی بد پس از جراحی بینی شوند اشاره می‌نمائیم.

اگر جراحی بینی را انجام داده اید و بوی بد در بینی شما موجب احساس ناراحتی شده است در این مقاله با ما همراه باشید.

بوی بد بینی بعد از عمل

علت بوی بد بینی بعد از عمل

  • عفونت

در هنگام جراحی بینی، برش‌های مختلفی هم در داخل و هم در خارج ساختار بینی ایجاد می‌شود، همچنین ممکن است ساختار داخلی بینی مانند غضروف و استخوان‌ها دستخوش تغییرات زیادی شوند تا فرم جدید بینی ایجاد شود. تمام این برش‌ها ممکن است موجب افزایش خطر عفونت پس از جراحی بینی شود. یکی از علائم عفونت ایجاد بوی نامطبوع می‌باشد، بنابراین در صورتی که با بوی نامطبوع از بینی خود مواجه شدید ممکن است در معرض عفونت بینی قرار گرفته باشید، به منظور جلوگیری از گسترش عفونت که می‌تواند ننایج جراحی را با عوارض نامطلوب همراه نماید لازم است در اولین فرصت با بهترین جراح بینی در تهران تماس بگیرید و برای معاینه‌ی حضوری مراجعه نمائید.

  • بخیه‌های داخلی

تغییرات اساسی که در فرم دهی نهایی بینی نقش دارند در ساختار داخلی بینی مانند غضروف و استخوان‌های بینی ایجاد می‌شود. پس از اعمال این تغییرات از بخیه‌های داخلی به منظور حفظ تغییرات اعمال شده استفاده می‌شود. این بخیه‌ها ممکن است گاهی موجب ایجاد بوی نامطبوع در بینی شود. این مشکل همیشگی نبوده و پس از جذب بخیه‌ها به کلی برطرف می‌شود اما در صورتی که برای شما آزاردهنده می‌باشد می‌توانید با جراح خود جهت یافتن دریافت راهکار مناسب تماس بگیرید.

  • التهاب

برخی از بیماران ممکن است به دلیل التهاب و یا سایر مشکلاتی که در حین جراحی ایجاد شده است بوهای نامطبوعی در بینی خود تجربه نمایند. با اینکه این مشکل نادر می‌باشد اما برای برخی از بیماران ممکن است ایجاد شود. این گروه از بیماران تا زمان برطرف شدن کامل التهاب ممکن است این عارضه را تجربه نمایند.

پیشگیری از بوی بد بینی پس از جراحی بینی

انجام دستورالعمل‌های بهداشتی که جراح به بیمار ارائه می‌نماید می‌تواند از ایجاد بوی بد بینی پس از جراحی جلوگیری نماید. برخی از مهمترین دستورالعمل‌هایی که لازم است پس از جراحی بینی رعایت نمائید عبارتند از:

  • مصرف به موقع انتی بیوتیک‌ها

جهت جلوگیری از هر گونه عفونت پس از جراحی بینی لازم است داروهای آنتی بیوتیک تجویز شده را در زمان معین مصرف نمائيد. آنتی بیوتیک‌ها علاوه بر کاهش احتمال عفونت می‌توانند در کاهش التهاب‌های پس از جراحی نیز نقش داشته باشند. نکته‌ی مهم در مصرف آنتی بیوتیک‌ها این است که مصرف آنها باید در فواصل زمانی مشخص انجام شود و دوره‌ درمان کامل باشد.

  • شستشوی بینی

پس از پایان جراحی طبق دستورالعملی که جراح به شما ارائه می‌نماید لازم است روزی چند مرتبه بینی خود را با محلول‌ نمکی شستشو دهید. این محلول‌ها علاوه بر تمییز کردن بینی از هرگونه لخته‌ی خون و آلودگی می‌تواند عفونت‌ و یا باکتری‌هایی که منجر به ایجاد بوی بد بینی می‌شوند را از بین ببرد.

  • تمیز کردن بینی

داخل بینی را با استفاده از آب گرم و یک سواب پنبه‌ای به آرامی تمییز نمائید، از هرگونه تحریک و فشار بافت داخل خودداری نمائید و سپس به آرامی با استفاده از یک دستمال خشک نمائید.

  • از تحریک بینی پرهیز نمائید

در دوران نقاهت پس از جراحی بینی از فین کردن، کندن پوسته‌های داخل بینی، فرو کردن انگشت و یا هرگونه جسم خارجی به داخل بینی خودداری نمائید، تمام این مواردی که نام بردیم می‌تواند منجر به تحریک بینی، وارد شدن باکتری‌ها به بینی و ایجاد بو در بینی شوند.

  • استفاده از آتل و مخافظت از بینی

در اکثر موارد به مدت 5 الی 7 روز آتل‌هایی از جنس پلاستیک و یا آهن روی بینی خود خواهید داشت، این آتل‌ها موجب حفاظت بینی شما در مقابل هرگونه ضربه و فشار می‌شود. پس از برداشتن آتل نیز تا زمان بهبودی کامل ساختار داخلی بینی لازم است از بینی خود محافظت داشته باشید تا از هرگونه ضربه و یا تحریک بینی خودداری شود. حفاظت از برش‌های ایجاد شده در حین جراحی میزان عفونت و بوی بد بینی را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد.

ماندگاری بوی بد بینی پس از جراحی بینی

میزان بوی بد بینی در هر مرحله از دوران نقاهت ممکن است متفاوت باشد. به طور کلی رعایت دستورالعمل‌هایی که جراح به شما ارائه نموده است، استراحت کافی و عدم انجام هرگونه فعالیت بدنی شدید می‌‌تواند در کاهش بوی بد بینی کمک نماید.

معمولاً تا زمان بهبود کامل بافت‌های داخلی بینی و به مدت چند هفته‌ی اول پس از جراحی ممکن است برخی بیماران با مشکل بوی بد بینی مواجه باشند. در مواردی که بوی بد به دلیل التهاب و تورم ایجاد شده باشد ممکن است تا 3 ماه این بو باقی بماند اما با کاهش تورم به تدریج میزان بوی بد بینی کاهش می‌یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط